חברים לחיים: האם בעלי חיים יכולים לסייע לנו בהתמודדות עם חרדות ודיכאון?

לא פעם אנשים מספרים כי בעלי החיים שלהם עזרו להם להתמודד עם מצוקות נפשיות שונות, ואכן טיפול בבעלי חיים נמצא יעיל לטיפול בחרדות ודיכאון. באילו דרכים יכול בעל חיים להקל על מתמודד נפש? ולמי טיפול בבעלי חיים אינו מתאים? כל התשובות במאמר שלפניכם.

באילו דרכים עוזרים בעלי חיים להתמודד עם חרדות ודיכאון?

ישנן הרבה דרכים לטיפול בחרדות, ואחת מהן היא טיפול בעזרת בעלי חיים או אימוץ בעל חיים, אשר יעזרו למתמודד במגוון דרכים:

  • שמירה על תפקוד – קשה להזניח יצור חי שתלוי בך, גם בקרב אנשים הנמצאים בדיכאון עמוק. שמירה על בעל חיים מחייבת יציאה מהמיטה ומהבית, וגם משפיעה באופן חיובי על הערך העצמי ותחושת המסוגלות.
  • שמירה על שגרה – אנשים המתמודדים עם חרדות, OCD או דיכאון מתקשים לשמור על שגרה תקינה; הם ערים בלילה, ישנים ביום ואוכלים בשעות לא מסודרות. סדר יום לא תקין נוטה להגביר את חומרת ההפרעה, ולכן יש חשיבות גבוהה לבניית שגרה בריאה. טיפול בבעל חיים שצריך שיטפלו בו ויאכילו אותו יכול לסייע בכך ולעזור לבנות סדר יום מתוקן וסדיר.
  • תחושת חום ואהבה – אנשים עם דיכאון סובלים מבדידות, פחד מאנשים שישפטו או לא יראו חיבה כלפיהם או ביקורת עצמית חריפה. המחשבות השליליות הללו מונעות מאנשים עם דיכאון להיעזר באחרים, אך בעל חיים לא שופט ולא עוזב – הוא תמיד נמצא שם כדי לתת חום ואהבה.
  • יחסים לא מורכבים – יחסים בין אישיים יכולים להיות מורכבים מאוד, לעומת קשר עם בעל חיים אשר מאפשר יחסים פשוטים ואוהבים.
  • יחסים חברתיים – טיול עם הכלב או המתנה בתור לווטרינר הינם הזדמנויות מצוינות ליצירת קשרים חברתיים חדשים. גם אם אתם ביישנים או מתקשים לחשוב על נושאי שיחה, תמיד אפשר לדבר סביב הנושא המשותף – בעלי חיים. יש דרכים רבות לפתח שיחה קלה ולא מחייבת עם הצד השני ולהרגיש חלק מהקהילה.

 

 

למי טיפול בבעלי חיים אינו מתאים?

לפני שאתם מאמצים בעל חיים, חשוב לקרוא את הנקודות הבאות ולוודא שהדבר אכן מתאים עבורכם ולא יחריף את מצבכם:

  • מחשבות טורדניות או כפייתיות – אם אתם מתמודדים עם מחשבות טורדניות או כפייתיות כמו הקפדה מופרזת על סדר וניקיון, גועל מבעלי חיים, היפוכונדריה או אחריות יתר, אולי כדאי לשקול שנית האם אימוץ בעל חיים זו הבחירה הנכונה. במקום לאמץ בעל חיים, אתם יכולים להתנסות במסגרת טיפולית הכוללת בעלי חיים שתעזור לכם להתמודד עם הקשיים בצורה מיטיבה.
  • דאגנות יתר – אם יש לכם נטייה מופרזת לדאגנות, אולי כדאי שתשקלו האם מומלץ להביא בעל חיים. רצוי להתייעץ על כך עם הגורם המטפל כדי לבנות ביחד תוכנית טיפולים שתאפשר זאת.
  • דיכאון חריף – טיפול בעזרת בעלי חיים יכול לסייע לאנשים המתמודדים עם דיכאון קל עד בינוני. במקרים של דיכאון עמוק קיים החשש שלא תוכלו לטפל בבעל החיים בצורה טובה כרגע, מה שיכול להוביל לפגיעה בו וכן פגיעה נוספת בערך העצמי שלכם.

לסיכום

טיפול בבעלי חיים נמצא יעיל לטיפול בחרדות ודיכאון בשל היותו שומר על תפקוד ועל שגרה, מגביר את תחושת הערך העצמי ומאפשר יחסים לא מורכבים עם בעל החיים וכן יצירת יחסים חברתיים עם אנשים אחרים. עם זאת, אימוץ בעל חיים אינו מומלץ לאנשים שמתמודדים עם מחשבות טורדניות או כפייתיות ברמת חומרה גבוהה או עם דיכאון חמור.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support