נשיכת כלב: איך תדעו שאתם מקבלים טיפול נכון?

אומרים שכלב נובח לא נושך, אך כל מי שיש לו כלב יודע שאין זה נכון. כיצד אם כן ניתן להימנע מנשיכת כלב ומה צריך לעשות לאחר שננשכים? מהו טיפול נכון ומהו טיפול לקוי? אלו סימנים צרכים להדליק נורת אזהרה ולמה יש לצפות מהצוות הרפואי? לרשותכם מידע מקיף אודות צורת ההתנהלות הנכונה לאחר נשיכת כלב.

גם שריטה מצריכה תגובה

חשוב להבין שמענה רפואי לאחר נשיכת כלב אינו נחוץ רק אם הכלב נשך באופן עמוק, אלא גם שריטה קלה מצריכה ערנות וייתכן שגם טיפול. זאת נכון בעיקר אם הכלב אינו שלכם, כך שאין לדעת אם יש לו כלבת. מחלת הכלבת מאוד מסוכנת. היא תוקפת את מערכת העצבים ועל כן במקרים קיצוניים עשויה להוביל למוות. אי לכך לאחר נשיכה יש לבדוק מול הבעלים האם הכלב מחוסן. נשרטתם מכלב שאינכם מכירים? יש לחטא את הפצע ויש להימנע מליקוק (מסכן בהידבקות). מכאן שגם אם רק מדובר בשריטה שטחית, יש לברר לגבי כלבת ואם יש ספק, הכרחי להשיג טיפול רפואי. רשלנות רפואית היא מצב נפוץ למדי, ולכן גם במצב של נשיכת כלב, במידה שמרגישים שהטיפול לא היה ראוי, יש לפעול בהתאם.

כל שחשוב לדעת אודות התנהלות רפואית

ציינו רשלנות רפואית ועל כן נרחיב. מדובר במצב בו הצוות הרפואי סוטה מדרך ההתנהלות הסבירה שמצופה מגוף רפואי, ובכך מוביל לנזק משמעותי. במקרים שכאלו ניתן להגיש תביעה ולזכות בפיצויים מאוד גבוהים. כיצד אם כן ניתן לדעת האם הצוות הרפואי מתנהל נכון? מוזמנים להבין מהו תרחיש טיפול מקצועי. ובכן בהנחה וננשכתם, ההנחיה היא לשטוף את המקום עם הרבה מים וסבון, ולאחר מכן לחטא עם חומר ייעודי (אלכוהול % 70 או יוד) ולחבוש בתחבושת סטרילית. כמו כן, כפי שציינו חשוב לברר האם הכלב מחוסן. אינכם יודעים של מי הכלב? פנו בהקדם למיון! עוד נציין שאם הכלב אינו מוכר ואפשרי ללכוד אותו (מבלי להסתכן), מוטב שתעשו זאת (כדי שיתאפשר לבחון כלבת). דגש נוסף שראוי להציג, נוגע לכך שאם בעת התקיפה הכלב נהרג, חיוני להביא את הפגר לשירות הווטרינרי, אך מבלי לגעת בו.

נשיכת כלב: איך תדעו שאתם מקבלים טיפול נכון?

חיסון נגד כלבת

אם הסטטוס של הכלב אינו ידוע, ההמלצה היא לגשת למרפאה הקרובה או לחדר מיון, וזאת כדי להתחסן כנגד כלבת. החיסון מוזרק באזור הכתף כ5 פעמים, בפרקי זמן קבועים שעליהם חשוב להקפיד (לאחר החיסון הראשון שמקבלים במקום, יש לחכות ליום השלישי, ליום השביעי, ליום הארבע עשרה וליום העשרים ושמונה), כאשר מפעם לפעם מגדילים במעט את כמות החיסון. עתה כאשר ידוע מהי התנהלות רפואית תקינה, יש לשים לב שאם אכן ננשכים ופנייה למוקד רפואי אינה מיישרת קו הנוהל שציינו, ואם במקביל נוצר נזק משמעותי למצב הבריאותי, בהחלט קיים מצב שהתרחשה רשלנות רפואית.

נמנעים!

לבסוף נציין שלצד ההבנה כיצד ראוי להתנהל לאחר נשיכה, גם יש להבין כיצד ניתן להימנע ככול הניתן מהסיטואציה. ההמלצה היא לא לבוא במגע עם חיות בר, כלבים וחתולים משוטטים. כמו כן, אם מחזיקים בכלב, יש להקפיד לחסן אותו כנדרש בחוק, ואף יש להרחיקו מכלבים שאין לדעת אם הם גם כן מחוסנים. עוד נציין שאם הכלב משנה באופן מוזר את ההתנהגות, הכרחי לבחון אם הוא נדבק, וזאת באמצעות פנייה לשירות הווטרינרי.

לסיכום, נציין שאם ננשכים ע"י כלב שחושדים שנדבק בכלבת, יש לפנות במידי ללשכת הבריאות הקרובה, להצהיר על כך ולוודא שמקבלים טיפול מתאים.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support